top of page

Valoa pimeyden reunoille


Heräsin tänään väsyneenä, yön ollessa erityisen levoton. Samalla kun olo on hieman sumuinen ja painavan oloinen, tuli tarve ottaa läppäri syliin ja kirjoitella sanoja paperille. Pimeydestä ja valosta.Käsi ylös kuinka moneen vaikuttaa pimenevä vuodenaika…


Kurkkiiko kaamosoireet ovella.

Minä myönnän olevani yksi niistä. En ole koskaan tykännyt pimeästä, lapsena se oli ihan pelottavaa. Vieläkin kävelen nopeammin pimeimmillä kujilla, vaikka koiratkin mukanani. Pimeässä ajaminenkin on nykyään haastavaa, myös silmäleikkaus vaikuttaa siihen osittain.

Kuitenkin joka vuosi, mukaan on tullut myös lisää tutkiskelua pimeästä. Miksi se näitä tuntemuksia herättelee ja miten niitä voisi käsitellä. Sillä again, kaikki muuttuu koko ajan. Ei meidän tarvitse jäädä pimeyteen..Lähdetäänkö tänä vuonna tuomaan valoa tähän pimeimpään aikaan


Otetaan kaikki kokeiluun. Oireita meidän ei tarvitse listailla, eiköhän se ole jo tiedossa mitä kaikkea se saattaa teettää. Keskitytään enemmän valoon, mistä saada sitä valoa, juuri nyt!


¤ Kirkasvalo lamput ja valo yleensäkin, sanotaan olevan se tehokkain apu. Voit tehdä sen kotona, heti kun heräät. Noin puolisen tuntia aamun tunteina, on se sitten syöden aamupalaa tai katsellen uutisia. Riittää kun valo on kohti, sinun ei tarvitse katsoa sitä. Joku käyttää lempeää valon lisääntymistä myös esim herätyskellossa. Se vähentää melatoniinin eritystä ja helpottaa heräämistä. Itselläni se ei ole ongelma, nykyään sitä heräilee ties milloin vaikka aamut saisi ottaa löysemmin kun työni iltapainotteista. Mutta kirkasvalo lamppu minulla on sohvannojalla nytkin kun kirjoittelen!


¤ Liikunta, liikunta, liikunta. Monesti ensimmäinen oire itselläni on se, että jättäisin iltalenkin koirien kanssa väliin. Mutta se ulkoilu on juuri se mitä tarvitsemme! Ei siis vetäydytä neljän seinän sisään. Toki se lisääntyy että oleskelemme sisätiloissa, mutta kun käymme myös nauttimassa ulkoilmasta, sen erityisestä raikkaudesta juuri nyt. Se tuokin meille pirteyttä ja valoa, sekä kehoon että mieleen.


¤ Syöminen… Kesän mässäilyjen jäljiltä on aika ottaa kiinni rutiineista. Helppoa vai ei? No ei ihan, joulusuklaat on ilmestyneet, soffalla on kiva napostella jotakin ja makean/suolaisen kierre on valmis =)

Aloita siitä että muistat syödä (itse olen se joka unohtaa jo aamupalan, joten tsemppaan tässä itseäni myös)! Kun syöt säännöllisesti, niin herkuttelujen tarve ei ole niin suuri. Kokeile soffalla ollessasi herkutella kasviksia.

Usko tai älä niin kaivoimme lapsenlapsen kanssa viimeiset porkkanat alkuviikosta (todella pienet sellaiset) ja ai että kun oli hyvää, teini vielä sekoitteli pienen dipin johon porkkanoita dippailtiin! Maistui.


¤ Ystävät, läheisyys. Melkein itse sanoisin että se on tärkeintä keitä sinulla on ympärilläsi. Kiitollisuus siitä että saat jakaa kokemuksia, tuntea ystävällisyttä, kädet ympärilläsi. Lähde vaikka etsimään jotakin uutta harrastusta jos kaipaat yhteistä tekemistä! Yhdessä tekeminen, oleilu ja kuuntelu, olla läsnä ympärillä olevillesi. Se tulee aina moninkerroin takaisin <3

Juuri tässä odottelen mindfulness parin soittoa, ystävyys joka jäi yhteisestä koulutuksesta. Kuulemme edelleen toisiamme kahden viikon välein välimatkasta huolimatta, siitä on tullut meille molemmille tärkeä hetki, tulla kuulluksi.Nyt kun löysimme fyysisesti asioita joita voimme tehdä lisätäksemme valoa, käydään vielä läpi hieman tuntemuksia kohti tätä pimeää aikaa


Aloitin sillä asenteella tämän blogin, etten erityisesti tykkää pimeästä, mutta käännetääs vähän myös tätä ajatusmaailmaa.


Oikeastaan se ei ehkä ole edes se, että on pimeää, se on vieläkin voimakkaammin se mitä ajattelemme pimeästä. Siispä tänä syksynä erityisesti, en halua ajatella vain pimeyttä.

Vaan myös valoa siellä pimeyksien reunoilla.

Apulantaa, kyllä. Tästä biisistä tekee minulle erityisen tärkeän, kun täytin 40, ystäväni antoi minulle tämän biisin. Olen kovasti tunnustellut sitä sydämessäni siitä asti ja joka kerta siitä tulee mielettömän hyvä tunne <3 Minä saan siitä valoa pimeyksien reunoille ja jos joku saa omista ajatuksistani valoa pimeyksien reunoille, niin ihan huippua. Pääasia että se toimii!!

Taidankin tänä syksynä ottaa tämän soittolistalle useammin <3


Toiseksi, hei saa myös väsähtää! Anna itsellesi lupa käpertyä viltin alle lukemaan kirjaa. Kuuntele sitä jotakin omaa lempi musiikkiasi. Tai tee jokin rauhallinen harjoitus ja kuulostele miltä kehossasi tänään tuntuu. Hellitä siitä että sen pitäisi olla jonkinlaista, vaan kuuntelekin vain avoimesti mitä tänään on. Aina se ei ehkä ole niin miellyttävääkään, mutta kun sitä uskaltaa kuulostella ehkä siitäkin on helpompi hellittää ja palata rauhassa hengittelemään.

Itse olen tehnyt juuri nyt vagushermo harjoituksia, ja nukahdellut valehtelematta lähes joka ilta soffalle. Ja olen todennut että hetki on tullut tarpeeseen ja valunut siitä kohti sänkyä 😊

On luonnollista että energiatasot vain ovat nyt alhaisemmat. Välillä pitää hieman nuupahtaa! Jotta taas jaksaa!


Mindset ulkoiluun, se ehkä näyttää ikkunan läpi pimeältä. Mutta kun lähdet ulkoilemaan, tunnustele ympäristöäsi avoimesti. Kun hetken olet siellä ollut, se ei välttämättä enää olekaan ihan niiiin pimiää.

Tunnustele ilmaa, sen raikkautta. Pysähdy, hengitä sisään ja puhaltele ulos. Jatka matkaasi ja nautiskele siitä mitä et ehkä kesällä kohtaa, kasvosi saavat rentouttavan viilennyksen. Anna kasvojesikin saada freesausta siitä, että vain kävelet rauhassa viileydessä.

Kun jonain päivänä satelee lumihiutaleita, ota lapsenmielinen asenne niitä kohtaan. Tunnustele niiden tipahtelua kasvoillesi tai avaa vaikka suusi ja anna hiutaleen tipahtaa kielellesi. Oi miten hyvälle kuulostaa, näillä syksyn ulkoiluihin, lähdetäänkö yhdessä näillä fiiliksin <3
Tuntuipas hyvälle kirjoitella, jo tästä olo valoistui täällä päässä. Toivottavasti sinäkin sait tästä kirjoituksesta edes hieman valoa pimeyksien reunoille.

Nyt keräillään voimia ja talletetaan aurinkoa silloin kuin se näyttäytyy. Muulloin keinovaloa tai kynttilän lepatusta tähänkin hetkeen, sekä annetaan lupa itsellemme myös odotella kevättä. Kaikelle on aikansa <3...Valot pimeyksien reunoilla

Ovat toisinaan himmeitä ja harvassa

Sulla on sisälläs valtameren kokoinen voima

Jonka sä voit oppaaksesi valjastaa...


... Kaikki loputon kauneus kaikki järjettömyys

Kaikki ruoskivat toiveet

Kaikki päättämättömyys

Ovat lopulta tarkoituksen palasia

Osa arvoitusta valot pimeyksien reunoilla..


Valot pimeyksien reunoilla, Apulanta
Rakkaudella

Riikka

40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page