top of page

Miksi ja milloin joogailla? Vai joogaillakko..


Joogaa voi olla monenlaista; fyysistä suoritusta, mielen harjoitusta, rentoutumista, keino stressin lievittämiseen. Sen tarjoamat moninaiset hyödyt, ovat löytäneet monen arkeen.Miten sinä olet löytänyt joogan pariin? Tai mistä olet eniten hyötynyt..


Oletko kaivannut kehoosi liikkuvuutta tai tilan tuntua?

Jooga on mainio apu kankeuteen, kun kehosi kaipaa elävöitymistä.


Siitä hyötyy myös mitä vain raskasta fyysistä harjoitusta tekevät, toki itse joogaakin voi harrastaa lajeissa, joissain syke nousee enemmänkin. Mutta kun palaudut, saat enemmän myös harjoituksestasi!


Jooga opettaa myös kiitollisuutta, lempeyttä ja tiedostamaan kehosi rajoituksia!

Pitkään viipyilevämmät harjoitukset joogassa tuo havaintoosi paremmin mitä kehossasi tunnet, juuri tällä hetkellä. Ja se tuonee, varsinkin yin joogassa mukanaan myös lempeyttä omaa kehoasi kohtaan.


Opit hidastamaan, kiireenkin keskellä. Hengittelemään rauhassa ja tuntemaan miten siihen pelkästään huomiota viemällä, kehosi jo hieman hellittää.

Saatat kestää paremmin stressiä ja se tuo elämääsi tasapainoa.


Oletko havainnut jotakin näistä tuntemuksista kehossasi tai mielessäsi jooga tunnilla tai sen jälkeen?
Joogan moninaisia lajeja


On hienoa että vaihtoehtojakin ON!

Itse harjoitan ja ohjaan rauhallisemmasta päästä jooga lajeja. Mikä johtunee varmasti myös syistä, miksi ja miten itse löysin joogan pariin. Ja myöhemmin aloittaessani Yinin ohjaukseen, tuli huomiooni että yllättävän moni muukin kaipasi elämäänsä vähemmän suorittamista, enemmän olemista <3


Omalle joogasalilleni löytyi lajiksi myöhemmin myös ilmajooga, joka taas on liikkuvampaa ja ”hulluttelevampaa”. Siinä saa voittaa itseään, kokeilla ja tehdä inversioita / pää alaspäin roikuntaa. Antaen hyvin uudenlaista näkökulmaa joogailuun!

Silti molemmissa ohjaamissani lajeissa, on aina tilaa vapaalle hengitykselle, kehon availulle tiedostaen kehomme omia rajoituksia ja rauhoittumisellekin!


Joogalajeja tosiaankin opetetaan jo paljon erilaisia, ihan muutaman löydät esim täältä artikkelista;

www.fit.fi/treeni/12-joogamuotoa-mika-sopii-parhaiten-sinulle/
Kuinka usein joogailla?


Monesti harrastukset sykliytyvät syksyyn ja talveen, niiden pimeyteen ja harmauteen kaivataan, noh Jotakin !!

Syksyn hämärtyessä ja kynttilän valossa, onkin ihana käpertyä viltin alle ja antaa aikaa vaikkapa Yinissä keholle ja mielelle palautua.

Kesällä taas harrastukset ovat monesti enemmän ulkoilmassa!

Ja niin sen pitääkin olla, meillä on täällä Suomen mantereella sen verran vähän niitä valoisia hetkiä, että kyllä niistä pitää nauttia <3


Jos jäät kaipaamaan joogaa tai joitakin sen tuomia hyötyjä, joita ehkä olet havainnut kehossasi tai mielessäsi. Älä suotta jätä silloin kesänkään harjoitusta kokonaan syrjään!


Itse koen ihan valtavaksi voimavaraksi luonnossa joogailun! Kesällä kun saa katsella pilvien liikettä ja tuntea lempeän tuulen kasvoilla joogaillessa, ja paras maadoittaja on pujottaa vielä varpaat hiekkaan tai nurmikkoon. Ja vaikka vain lepäillessäsikin, tiedostaen kaikki taivaan ja maan välissä. Tuo pelkkä pysähtyminen havainnoiden luonnossa/ metsässä, voi tuoda sinulle rauhan hetken sydämeesi <3

Puistojoogailuja muuten onkin nyt kesälle sekä Mäntässä Göstan puistossa, että Ruovedellä Vinhan kirjakaupan puutarhassa.


Mutta aina se ei todellakaan tarvitse olla ryhmässä, voit ottaa tuon hetken vaikkapa mökilläsi laiturin nokassa!!

Ja jos kaipaat apuja harjoitukseesi, niitä on nyt helposti käytettävissäsi vaikkapa puhelimellasi.

Riikan JoogaHetken Lempeät verkkojoogailut löydät täältä;

www.joogahetki.info/hinnoittelutKun koet jonkun hyödylliseksi itsellesi, ota se arkeesi! Ei sitten kun..


Sillä jooga, läsnäolo ja meditaatio harjoituksineen on elämän tapa. Kun siihen pääset kurkistamaan, huomaat viimeistään palatessasi takaisin taas sen pariin, miten kehosi on kaivannut.

Jooga on aina sekä kehon että mielen kokonaisvaltainen harjoitus. Säännöllinen ja läsnäoleva harjoittelu johtaa automaattisesti kohti syvempää puolta itsessämme, josta joogan sisin muodostuu.


Pidä huoli itsestäsi! Nuuskuttele kesä ilmaa. Tunnustele askeleitasi hiekalla.

Sulje silmäsi ja tunne auringon lämmön laskeutuminen ihollesi ja mieleesi.

Ihanaa tulevaa kesää ja sen tuomaa energiaa!
Ehkä törmäillään myös kesällä, minunkin kesääni kuuluu paljon erilaisia työjuttuja.

Taidesaunan kesän keveää joogapäivää, Perjantai deittejä suppailen/joogaillen, Kursseja, Skumppajoogaa polttari ryhmille, mutta myös 2h Yin rentoutuksia salillani kerran kuukaudessa!!


Nähdään, Riikka16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page