top of page

Mindfulness -peruskoulutuksesta CFM®️ 2022

Päivitetty: 8. lokak. 2022MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction)


Suomeksi tämä tarkoittaa mindfulnesiin pohjautuvaa stressin lievittämistä.

Juuri valmistuneena annan itselleni lämpimän myötätuntoisen halauksen, sillä puolen vuoden matka on ollut aikamoinen. Se piti sisällään koko elämän kirjoa ja matka jatkuu edelleen.

Haluan jakaa kanssanne jotakin omista kokemuksistani koulutuksessa, nyt kun ne ovat hyvin tietoisesti mielenpäällä!


Kaikkihan alkaa tiedostamisesta, kun pysähdyt oikeasti havainnoimaan sitä mitä tunnet ja mitä tapahtuu kehossasi tässä hetkessä.

Sen lisäksi annat tilaa hyväksymiselle, sille että vaikka tuntemuksesi olisivat negatiivisiakin, niille vapautta antamalla voitkin kokea uudenlaista uskoa ja luottamusta. Myötätuntoa tuntemuksillesi.

Löytäen myös automaatioita ja tapoja, joilla aina olet näihin vastannut. Ja huomioiden mitä tapahtuu jos muutatkin jotakin? Luottaen elämän virtaan.Tietoisen läsnäolon harjoittamisen perusteita


Ehkä sinäkin koet olevasi hivenen kärsimätön tai keskittymisesi herpaantuu? Tai lähdet helposti arvostelemaan itseäsi tai eri tapahtumia.

Huomaamme kyllä kehomme ”oireita”, mutta voisitko ottaakin mukaan hivenen aloittelijan mieltä ja jättää itsesi arvostelun. Hyväksyä itsesi ja hetken juuri sellaisena kuin se on.

Kun et pakenekaan tätä hetkeä, annat kärsivällisyydelle tilaa laajentua.


Mindfull jooga ja kehomeditaatiot esimerkkeinä läsnäolon harjoituksistamme, toivat mukanaan tuota aloittelijan mieltä, jokainen harjoitus oli uusi mahdollisuus! Joka kerta, jokainen harjoitus on erilainen ja riittää kun pysyttelee kehon tuntemuksissa, sekä hengityksesi seuraamisessa.

Ajatuksia ja tunteita virtaa joka tapauksessa kehoosi, mutta voit päästää niistäkin irti, takertumatta tai arvostelematta. Harjoitus ei epäonnistu vaikka niitä kulkee.

Kun keskitymme kehoon kohta kohdalta, miltä jossakin tietyssä osassa tuntuu. Se pitää sinut kuitenkin juuri tässä hetkessä, huomaat sitten kiristystä tai lämpöä, mitä vain..


Voinemme siis todeta, että tietoisen läsnäolon harjoittaminen saattaa tuoda sinulle keinoja keskittyä, luottaa ja hyväksyä asioita sellaisina kuin ne tulevat tai ovat. Ja ehkä myös hellittää sisäistä arvostelua tai siitä irti päästämistä. Löytäen takaisin lapsenmielisen havainnoin tilaan. Sisäisen hymynkin voimaan <3Tiedon ja taidon lisääntyminen


Mikäänhän näistä yllä olevista taidoista ei tapahdu hetkessä.

Neuroplastisuus on MBRS:n pohjana. Ja aivoillamme on kuitenkin kyky muovautua ja kehittyä myös uudestaan. Eli harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

Se tuo harjoittelun myötä hiljalleen arkeesi myötätuntoa ja eväitä lievittää stressiä, tuoden myös levollisuutta ja yleistä hyvänolon tunnetta.


Itse koen että tämä on mainio lisä ja jatkumo omaan jooga ohjaajuuteeni, se tuo myös minulle varmuutta ja myötätuntoa, jakaa tätä ihmisen inhimillisyyttä. Olemme kaikki samalla elämän matkalla ja koemme vaikeitakin hetkiä. Meidän kehomme tarvitsevat, niin liikettä kuin hiljentymistä, että paljon paljon itsemyötätuntoa.

Unohtamatta läsnäolevaa keskustelua, sekä itsemme että toistemme kanssa <3


Jaan sen verran vielä koulutuksemme ohjaajista, että Leena Pennanen on alansa uranuurtaja Suomessa ja ainoa University of Massachutessin sertifioima Mindfulness-MBSR kouluttaja täällä Suomessa. Kiitollisena siis Leenalle ja Petrille valtavasti Mindfulnesin perusteiden tietojen jakamisesta, tapaamme varmasti vielä jatkokoulutuksen parissa, hetken ollessa siihen sopiva!

Valmiiksihan sitä ei tule koskaan ja harjoittaminen jatkuu!


Lämmöllä

Riikka
”Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo on kykymme olla ja havaita,

tässä hetkessä, tiedostaen, ilman arvostelua ja hyväksyen.”

Jon Kabat-Zinn37 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page