top of page

Ajan kuluminen pakkasilla?Hidasta. Kyllä. Talvi kutsuu pysähtymään!


Melkein sanoisin jo tämän viikon jäljiltä että käskee =D

Nimittäin auto ei edes ole joka päivä halunnut käynnistyä erinäisistä syistä. Ja kuullut että en edes ole ollut ainut..

Onneksi on aina joku auttamassa, mutta kyllä sitä oikeasti jo kaikki vähän hiljenee näillä pakkasin.


Itse kaivannut eniten sitä että pääsisi ulos.

Enkä nyt tarkoita muutaman minuutin lenkkejä, joita tehty koko viikko koirien kanssa. Vaan ihan ajan kanssa, miksei eväidenkin ;)

Ihmettelemään tuota talven hiljaisuutta ja kauneutta. Ensi viikolla sitten!

Ja siis joka päivä on kyllä ulkoiltu, vaikkakin lyhyesti!

Kuvan veden heittoon pakkasella sain innostettua jopa teinitytönkin mukaani ulkoilemaan <3

Ja äkkiä takaisin takanlämpöön ja viltin alle..

 


Pysähtyminen talvella on aina myös harjoitus


Pimeyttä on paljon, joten sen kanssa on vain ystävystyttävä. Koska sitä joka tapauksessa on. Onneksi on myös valoa, sähkön hinnoista huolimatta.. Mutta saamme nauttia vaikkapa kynttilän valosta, joka on paaaaljon kauniimpi tässä pimeydessä <3

Saa ja joutuu hieman latailemaan akkuja, joskus sekin saattaa olla jopa herätys. Ja niin tärkeää! Huomata miten sitä onkaan kaivannut, muttei ole edes ehkä kerinnyt havaita sitä kaiken joulun ja uudenvuoden tohinoiden keskellä.


Itseä melko lailla jo huvittikin, kun mies herätteli minua yksi ilta saunaan olohuoneen lattialta. Olin ”harjoituksen” parissa. Joskus näin käy. Tiedätte sen yin -tunneilta. Se ei ole itse tarkoitus, mutta silloin kun niin käy, sen hetken on tarvinnut. Siispä lataillaan akkuja nyt <3

Jääpä virtaa jemmaan sinne kohti valoa ja lämpöä 😊Talvi voi nostaa pelkojakin


Talven äärimmäiset olosuhteet erityisesti voi tuoda esiin myös pelkoja, mutta se kuuluu muutenkin tähän ajanjaksoon.

Pitänee hieman tunnustella omaa kehoa jopa tarkemmin, olla läsnä sen kanssa ja tosiaan huomioon saattaa nousta jotain sellaistakin, jolle ei ole ollut aikaa aiemmin. Pelkoja ja huoliakin kannattaa kuunnella, se ei tarkoita sitä että kaikkea pitää uskoa tai ottaa todeksi.


Mutta itselle kannattaa ottaa aikaa. Kaikki se mitä tuntee ja aistii ympärillään, siihen on hyvä aina palata. Kuunnella omaa hengitystä, aistia sen liikettä. Hengitys on kaikki ja sekin muuttuu koko ajan.

Kirsi Saivosalmen Levon vallankumous kirjassa oli hyvä ajatus hengityksestä ja levosta. Joka minusta sopii hyvin tähän hetkeen. Lepo kuuluu kaikille kohdasta;


”Hengityskin perustuu vuorotteluun: sisäänhengityksellä kehität energiaa, uloshengityksellä hellität, ja hengitysten välissä hiljennyt. Ilman hiljentymistä itsesi äärelle et pysty havaitsemaan, mikä on sinulle sopiva nopeus ja mihin voimavarasi riittävät.”

 


Talvi kutsunee myös sinne viltin alle ja sohvan nurkkaan


Ja siihen sinulla on kaikki vapaus; ottaa silloin kirja tai käsityö käteesi ja uppoutua niihin.


Itse olen aina pitänyt kutomista eräänlaisena meditaation muotona, ja tänä talvena se oli villapaidan muodossa. Joskus tämä on myös koukuttavaa, sanan varsinaisessa muodossa! Mutta silloin ei hetkeen mahdu muuta, sitä on ihan vain siinä ja niiden kutimien kanssa.


Tämä villapaita sai paljon lämpöä ja ajatuksia jo sitä tehdessäni, nyt vain odotan että päästään yhdessä ulkoilemaan <3


Löydä asioita jotka pitävät juuri sinut lämpöisenä siellä sohvan nurkassa tai ystävän luona!Uusi vuosi, ja vuoden 2024 uudet tuulet


Se mitä oli viime vuonna, saa jäädä taakse.

Tähän vuoteen toivon sinulle ja minulle, ihan kaikille;


Paljon paljon ystävällisyyttä, sekä itsellesi että muita kohtaan.

Vieläkin enemmän kiitollisuutta, aina löytyy asioita joka voisi olla paremmin. Mutta vielä enemmän mikä voisi olla huonomminkin. Joten ollaan kiitollisia uudesta vuodesta, sen uusista mahdollisuuksista.

Paljon uskoa, uskoa itseesi. Minä riitän, juuri tällaisena. Mitä teetkin, usko hyvään. Se tuo sitä lisää myös ympärillesi.

Myötätunnon tuulahduksia, empatiaa ja läsnäoloa sille mitä on. Vie turhaa energiaa yrittää muuttaa asioita joita ei halua kohdata. Anna tänään vapaus sille nousta jonka olet valmis vastaanottamaan. Lempeydellä <3


Riikka

 

37 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page