top of page

Tiibetiläisten äänimaljojen tarinaa, kulhojen takaa


Tiibetiläinen äänimaljahoito on kokonaisvaltainen syvärentoutusmenetelmä


Pääosissa ovat käsin taotut useasta eri metallista olevat maljat, joita sekä isketään puisella kapulalla, että pyöritellään erilaisin äänin.

Pitäessäni ensi kertalaisille vaikkapa sointukylpyä, on mukava näyttääkin fyysisesti sitä, miten maljat ja niiden soinnut vaikuttavat. Maljojen vaikutus perustuu myötävärähtelyyn; kun laitan maljaan vettä ja ”soitellen” siitä tulee esiin veden hypähtely ja värähtely kulhossa. Saat käsityksen tässä myös äänien liikkeestä. Sillä samaan tapaan meidän kehossammekin, nesteet liikkuen värähtelevät ja kulkeutuvat aina solutasolle asti.

Ne saatat tuntea eri kohdissa kehoasi, ja jokin sellainen paikka jossa on vaikkapa jotakin traumaa, saattaa erityisesti tuntea äänen värähtelyt, antaen siihen kuin lempeää hierontaa sisältäpäin. Hoitava äänivärähtely voi myös tasapainottaa meitä ihan kaikilla tasoilla, niin fyysisellä kuin henkiselläkin. Epätasapainotilat lähtevät äänen voimasta virittäytymään uudestaan tasapainoon. Äänet ovat harmonisia sekä hoitavia ja ne virittävät meidät takaisin hyvinvoinnin taajuuksille, jos vaikkapa stressi on sitä johtanut toisenlaiseen suuntaan.

Ne voivat hyvin nopeastikin viedä sinut mukanaan syvärentoutuneeseen tilaan, vaikuttaen myös aivoaaltotaajuuksiin synkronoituen maljojenn äänien kanssa.

Äänet tuntuvat kehossamme, yhtä hyvin kuin ne voimme kuullakin, ja vaikka nukahtaisit sointukylpyyn, saat aivan saman hyödyn maljojen värähtelystä!

Miten voit hyötyä maljojen värähtelystä?

-pääsääntöisesti se rauhoittaa sykettäsi ja voi laskea verenpainettasi

-hyvänolon hormonin eritys lisääntyy ja lihaksesi rentoutuvat

-harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista hermostoa ja aivojen toiminta rauhoittuu enemmän lepotilaan

-jokaiselle se on aina oma matkansa, myös kohti sisimpäänsä. Voinet löytää oivalluksia tai luovuuttakin, näiden nousten helpommin esiin

Vaihtoehtoja äänimaljahoitoihin

Tiibetiläiset äänimaljat ovat mukanani myös osittain Yin -jooga tunneillani. Ja ne sopivatkin mainiosti loppu rentoutukseksi jo valmiiksi rauhallisen yin tunnin loppuun. Se olikin ensimmäinen ajatus koulutukseen lähtiessäni, saada vaihtelua tunneille.

Maljoihin tutustuttuani koulutuksessa, siihen avautuikin myös paljon muitakin vaihtoehtoja.

Lisäksi lähinnä yksityisille ryhmille varattavissa Kehomeditaatio sointukylpyjä, joissa laskeudutaan ihan pienen selän liikuttelun jälkeen matolle vastaanottamaan maljojen ääniä.

Ja kehomeditaation myötä jo maljojen äänissä, voit hiljalleen päästää koko asentosi ja olotilasi hellittämään painavaksi ja rauhaan matollesi.

Äänimaljahoitoja saa myös yksilöhoitoina hoitopöydällä, jossa pääset vielä syvemmälle maljojen värähtelyyn, soittaessani maljoja sekä vierelläsi että kehosi päällä.

Tai parihoitona, jossa molemmat makaavat joogamatolla lattialla ja maljoja soitetaan molempien kehojen päällä sekä vierellä. Parihoitoon voit tulla hyvin vaikkapa ystäväsi, lapsesi tai puolisosi kanssa.

Äänimaljahoidoissa asiakas on hoidon aikana sekä päin- että selinmakuulla ja maljoja soitellaan sekä keholla että kehon yläpuolella ja vierellä. Hoidossa käydään läpi koko kehoa päästä varpaisiin.

Hinnastoja näihin löydät täältä nettisivultani ja yhteyttä voit ottaa puhelimitse (mieluiten viestillä) miten haluaisit hoitoon tulla. Iltaisin olen joogatuntien parissa. Näitä kysellään paljon lahjoiksi, eli saat ostettua myös lahjakortin <3

Muista! Kokemalla, saat oman käsityksesi

-Tiibetiläisten äänimaljojen äänet ovat harmonisia ja lempeitä

-Jokainen kulkee kuitenkin aina oman matkansa ja jakaa oman kokemuksensa

-Ota mukaasi avoin mieli ja nauti kokemuksestasi

-Saatat saada hyvät yöunet ja löytää rentoutta kehoosi

-Ota myös jokainen kerta vastaan uudella avoimuudella, sillä uusi kerta on aina uusi matka

-Äänet ovat lempeä, mutta voimallinenkin keino löytää sekä kehoa että mieltä tasapainoonLempeydellä


Tiibetiläinen Äänimaljahoitaja 2020

Riikka


Kuvat Sari Mäihäniemi

27 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page