top of page

Syksy tuo aina tullessaan muutoksen. Mikä oikeasti muuttuu?


Ensimmäinen jonka ehkä erityisesti huomaamme on iltojen pimentyminen.

Sen kanssa onkin yhtä muutosta ja totuttelua, kunnes saamme lumen myötä hieman valoisuutta takaisin.. Monesti se tarkoittaa sitä, että illasta ulkoilu on haastavampaa ja pelkästään sinne lähtö ei tunnu lainakaan itsestäänselvyydeltä.

Onnekseni nuo koirat, sillä itsekin voisin mielelläni yrittää välttää niitä pimeimpiä ulkoiluhetkiä. Ja nehän kuitenkin tekevät vain hyvää, myös itselle. Sillä ulkoilun määrä vähenee tässä kohdin huomattavasti.


Ehkä ei enää aamukahveja ulkona.

Mutta kokeilepa sytyttää kynttilä heti kun heräät pöydällesi tai laittaa kirkasvalolamppusi viereesi ja sulje silmäsi. Nautiskele kahvisi rauhassa ja tunnustele valoa suljettujen silmiesi takaa <3

Minulla on jo kirkasvalolamppu päällä!
Nauti niistä hetkistä kun värit loistaa!!

Vielä ei olla ihan parhaimmissa ruskan väreissä, mutta heti kun niitä huomaa, katse kyllä niitä seurailee kaikkialla. Ota värikylpyä lehdistä, meillä on kauniita puita ja lehtiä.


Ja kun niiden on aika tipahtaa ja leijailla pois, seuraile niitä kävelyilläsi. Se voi olla jopa meditatiivistakin, seurailla yhden lehden tipahtaminen maahan asti.

Syksy on irtipäästämistä, mutta myös uuden löytämistä. Joten ota joku ajatus lehden päälle, joka juuri leijailee alas. Anna jonkin hellittää sen mukana, jonkin jota et enää tässä hetkessä tarvitse.

Anna olotilasi keventyä.


Ilma on raikasta, joten hengähdä tuota sisääsi ja anna sen tuoda energiaa. Meillä on nyt ollut vielä välillä kummallisen lämmintä ja kosteaa, mutta on ollut myös raikkaita aamuja. Ja tuo viileämpi ilma, on ihanaa hengitellä. Ravitsevaa. Anna sen tuoda myös tarvittavaa energiaa näihin hetkiin. Vaikka pysähdy väillä, jotta muistat vain hengähtää rauhassa.

Ja tunnustele hetkeä uudestaan.
Lämmöstähän meidän on aika haastavaa luopua. Mutta se tulee takaisin <3


Nyt siis nautimme hetken villasukista, takkatulen lämmöstä, paksuista matoista, viltin alla lämmittelystä.

Lämpöä saa myös ystävistä ja jostakin mielekkäästä tekemisestä.

On se sitten itseksesi tai ryhmässä. Siispä sovi syksyysi jotakin mitä odottaa!!


Meillä on ollut syksyn Yin harjoituksessa paljolti kohteena rintakehä/sydän sekä keuhkot ja hengitys. On saatu jo kokea älyttömän ihania juttuja rauhallisen harjoituksen parissa, mutta jotenkin koen että ehkä eniten lähelle ja herkäksi sille mitä on, on saattanut tuoda sydänmeditaatiot. Sydän lähellä sydäntä, on vain niin tärkeää!


Kuka vain sinulle tärkeä, mikä vain sinulle tärkeä asia; helli sitä. Muista kiitollisuus ja kohtaaminen läsnäololla, ehkä se onkin juuri se mitä itsekin tähän hetkeen kaipaat ja tarvitset.
Me nautimme näiden kuvien aikaan ystäväni kanssa viimeisistä myöhäiskesän auringonsäteistä yhdessä, ehkä levollisuus kumpuaa juuri siitä, että turha yritys saa jäädä.

Ystävän kanssa kulkien ja jutustellen, hän nauttii harrastuksestaan ja minä luonnon antimista joka on niin tärkeä itselle. Joten tässä niistä mukana muutama otos.

Minä talletan nuo hetket sydämeeni, syksyn hämäryydessä.


Kiitos kuvista ja yhteisestä hetkestä, Sari Mäihäniemi.Kaikille teille toivotan lämpöä syksyynne, sekä kehoon että mieleen <3


Riikka

43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page