top of page

Riittämättömyys vs. kiitollisuus

Päivitetty: 8. huhtik. 2023
Aihe hyppäsi eilen illasta näppäimille, kokiessani syvää kiitollisuutta. Kiitollisuutta siitä kun sain lukea kertomaanne; kokemuksianne ja palautteitanne ohjauksestani ja Riikan JoogaHetkestä.

Aina kiitollisuuden tunteminen ei ole itsestään selvyys ja jokainen meistä voi varmasti kokea jossain kohdin myös riittämättömyyttä. Riittämättömyyskin on kuitenkin vain tunne. Eikä sen kokeminen katso koulutusta tai menestystä. Se saattaa tulla paljon kauempaa kuin ajattelemmekaan, ehkä kokien tulleesi joskus mitätöidyksi tunteinesi tai ajatuksinesi.

Näistä tuntemuksista on hyvä päästää myös irti, sillä kaikki menee kuitenkin ohitse. Eivätkä ne määrittele sinua, vaikka ne olisivatkin osa hetkiäsi. Voit kuunnella ja antaa niiden jatkaa sitten kulkuaan. Kaikki muuttuu ja elää koko ajan.

Näin uuden vuoden kurkistellen jo ovenraossa, on hyvä harjoittaa kuitenkin myös kiitollisuutta. Kun kurkistat kohti vuottasi, saatat helposti löytää jotakin mitä et ehkä niin mielellään muistelisi. Anna niidenkin olla, mitään ei ole tarvetta muuttaa.

Mutta sukella nyt syvemmälle, oikeasti tunnustele ja etsi kohtia joissa koit kiitollisuutta. Nyt ei ole tarvetta etsiä mitään isoa ja mullistavaa. Vaan kaikkea hyvin pientäkin josta olet voinut olla kiitollinen; ystävä, halaus. Mitä vain mieleesi tuleekin tässä kohdin.


Ja jos joskus tulee tunne, että koet riittämättömyyttä niin muista!

-Tunnustella mistä se tulee. Mitä se haluaa sinulle kertoa.

-Olisiko tässä hetkessä tarvetta sille, että vielä paremmin huomioisit hetken itseäsi ja tarpeitasi?

-Löydätkö omat rajasi ja arvosi helposti. Vai vaatisivatko ne syvempää pohdiskelua ja omien rajojesi vetämistä? Omat rajasi voivat olla hyvin erilaiset kuin toisen.

-Sosiaalinen media voi tuoda paineita. Jos tämä tulee huomioosi, voisitko jättää sen vähemmälle.

-Kun tunnistat omat rajasi, kehitä niitä, ollen samalla lempeä niissä itsellesi.

-Teetkö elämässäsi valintoja sen mukaan, mitä haluaisit. Kaikkea ei todella voi tehdä juuri niin kuin haluaa, mutta muistatko unelmoida? Haaveilla ja kulkea niitä kohti.

”Kun aika on kypsä, voit katsoa omia selviytymiskeinojasi uteliaasti ja lempeästi. Ne ovat kirjoittamaton tarina elämästäsi, jota voit oppia ymmärtämään ja sitä myötä muuttamaan tulevaisuutesi tarinaa.” (Lempeyden kirja)


Lempeästi kohti kiitollisuutta

-Ole lempeä itsellesi, mikään ei tapahdu käden käänteessä. Vaali kärsivällisyyttä ja ota aikaa. Usko että kompastelunkin tarkoituksena on vain estää kaatuminen!

- Edes vastoinkäymiset eivät tee sinusta yhtään huonompaa, kiitä niistäkin. Ne ovat tehneet sinusta ainutlaatuisen oman itsesi. Eikä ole kuin yksi sinä <3

-Hyvien asioiden tekeminen tuo onnellisuutta elämääsi. Jos voit auttaa jotakin, koet varmasti itsekin kiitollisuutta. Nauti siitä ja anna tunteen vahvistua!

-Järjestä itsellesi aikaa tehdä jotakin kivaa, mistä juuri nyt nautit. Kehosi kiittää sinua <3

-Kun löydät kohteesi käyttää energiaasi ja selkiytät mielessäsi mikä oikeasti sinulle riittää. Voit unohtaa tarpeettomat ja nauttia siitä mitä on tässä. Ja nyt.

-Ja muista mitä uskot itsestäsi, sillä on valtameren voima. Siis ole kiitollinen sinusta. Löydä joka päivä ainakin yksi asia, mihin olet tyytyväinen. Miten onnistuit ja miltä se tuntui kehossasi!

”Etsi jokaisesta päivästäsi jotakin positiivista. Vaikka joutuisit joinain päivinä etsimään Hieman Kovemminkin!” (Hidasta Elämää)


Jokainen meistä luo omaa tarinaansa

Kaikki lähdemme omista lähtökohdistamme elämään, niin minä täällä kuin sinä siellä. Mitä elämässämme tapahtuu ja mitä kohtaamme, vaikuttaa jälleen kaikkeen mitä tunnemme kehossamme ja mielessämme. Koskaan emme myöskään voi tietää mitä toisen takaa löytyy, olemme hyviä piilottamaan välillä asioita. Joten kohdataan aina lempeästi ja ystävällisyydellä. Kaikkea meidän ei tarvitsekaan tietää. Mutta voimme kaikesta huolimatta olla kiitollisia tästä hetkestä ja luottaa tulevaan ja siihen että tämä riittää juuri tänään. Sinä riität.

Saaden mennä kohti hyvää ja valoisaa vuotta 2023, toivon sen mukana teille kaikkea hyvää! Nautitaan, että saamme ottaa sen vastaan <3

Namaste Riikka

30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page