top of page

Mitä luonnossa oleilu merkitsee sinulle?Tässä hieman omia kokemuksiani, miten itse koen luonnon ja siellä oleilun


Tein tässä taannoin yhden meditaatio harjoituksen, jossa sai palata jonnekin omaan voima paikkaansa ja minulle tuli todella vahvasti eräs paikka mieleeni. Ja sinne on aivan pakko palatakin tässä vielä jossain kohtaa.

Tuo paikka oli sellainen jossa kävin nuorempana, hetkeksi hengittelemässä yksin ja saatoin tirauttaa muutaman kyynelenkin joskus. Ihan vain istahdin ja katselin, ihmettelin siellä elämää tovin.

Paikka oli yhdessä saaressa, sen korkeimmassa kohdassa, kallion päällä. Joka muuten oli aivan puiden peitossa. Minulle luonto ON voima paikka, se on paikka jossa voi kohdata kaikki tunteensa vapaammin. Se ottaa sinut vastaan juuri sellaisena kuin olet. Se kannattelee ja tukee, siellä on vapaampi hengittää.


Eikä se tuo pelkästään voimaa heikoimpiin hetkiin, vaan se antaa myös avaruutta ja vapautta. Kaikki voi hellittää vähän ja pienen etäisyyden voimasta, kaikki voi jo näyttääkin hyvin erilaiselta.

Voin nytkin niin helposti palata tuohon paikkaan ja hetkeen, koska tunneside on niin vahva. Ja tuntea sen kehossani, miltä tuntuu tuo kallio kehoni alla ja miten kaikki, niinkuin maisemakin avartuu pitkälle edessäni.

Tunteen jonka siellä koin, tai koen vaikka vain näin mielikuvissanikin, on jollain tapaa valmis kohtaamaan mitä vain! Kaikki on mahdollista. Ja olen turvassa.


Nykyään voimapaikkojani on monta!

Yksi on metsä polulla, vanhalla muutaman laudan sillalla, jossa virtaa pieni oja alla. Siinä on aina hetkeksi pysähdyttävä vain olemaan. Siellä on täydellinen rauha ja hiljaisuus, mieli on vapaampi hellittämään kaikesta muusta. On vain veden heleä ääni, ehkä auringon kajo sen pinnassa ja peikkomainen metsä ympärillä. Täydellistä <3

Tai muutamat villasukat jalkaan ja lähi järven jäälle tunnustelemaan lunta, samalla hidastamaan askelia. Nauttien sekä tuntemuksista jaloissa että raittiista ilmasta. Kaikesta tilasta ympärillä.Luonnon hyvinvointivaikutuksista on myös paljon tutkimuksia ja hyötyjä on paljon


-Sydämesi syke hidastuu, stressin tuntemukset lievittyy


-Parasympaattinen puoli aktivoituu, tuntenet rentoutusta


-Kroonisen kivun tunne voi vähentyä ja immuunipuolustus parantua


-Kielteiset asiat jättäytyvät enempi taka-alalle ja luovuus saa kasvaa


-Myönteisemmät tunnetilat vapautuvat ja koet elpymistä


-Tarkkaavaisuus ja muisti voi parantua, yhteistyöhalukkuuskin lisääntyäMiten niistä hyötyy parhaiten?


Ihan ensiksikin sinne metsään tai luontoon on löydettävä tiensä, sekään ei enää ole meille mitenkään itsestään selvyys.

Koen parhaita hetkiä siellä silloin, kun ei ole tiukkaa aikataulutusta. Eli kiireettömästi kun päätät lähteä!


Ota joka kerta mukaasi myös lapsenmielinen avoimuus, kohtaa luonto kun kävisit siellä ensi kertaa. Nykyään paljon useammin pysähdyn ja jään hetkiksi paikoilleni. Välillä nojaillen puuhun, vain tuntien sen väkevä voima selässäni. Joskus kuunnellen ja ihaillen lintua jossain lähellä oksalla, ehkä juuri tuo pieni lintu on tullut minut tänään, tähän pysäyttämään ja hetkeksi hengittelemään! Tai jokainen kohta jossa vesi virtaa ja lorisee, se vie kaiken huomioni siinä hetkessä.


Luonto opettaa läsnäoloa, kaikilla aistimuksillaankin se pysäyttää yksinkertaisten asioiden äärelle. Ja juuri siihen hetkeen, ei menneisyyteen eikä kohti tulevaa. Vaan koet mitä kaikkea on, juuri tässä hetkessä. Samalla kun juurrut ja koet yhteyttä, voit kokea myös elävyyttä ja ravituksi tulemista.


Lähde ilman oletuksia, älä odota kohtaavasi mitään erityistä. Luonto kyllä ottaa sinut vastaan, ja aivan varmasti voit kokea ainakin hiljentymistä ja koko olemuksesi rentoutumista. Tuli vastaasi mitä vain! Joskus vesisade yllättää, ja yleensä juuri silloin siihen ei ole varautunut. Jos jo kastuit, nauti sateesta. Jos nyt et tanssien siinä, niin nauti siitä miltä pisarat tuntuvat ihollasi.


Ja on se sitten villasukin tai paljain varpain, niin tunne askeleesi. Maa allasi. Kosketa käsilläsi, vaikkapa sitä virtaavaa vettä. Jos jokin tuoksu tulee vastaan, tuoksuttele. Lintujen laulaessa tai tuulen pyörteissä, kuuntele.

Ja jos löydät oman voima paikkasi, vaali sitä. Ja palaa sinne uudestaan ja uudestaan <3Onnekseni olen saanut luontoa mukaan myös työhöni!


Ehkä saatoit jo tekstistä huomatakin, että luonto on minulle tärkeä. Ja sen tuoma rauha ja rentoutus on myös erilaista kuin esimerkiksi salilla koettava sanallinen ohjaus tai rentoutus. Luonto tuo siihen aivan oman lisänsä ja taikansa, siksi koen että joka kesä haluan pitää joogaa myös ulkosalla.


Ja hei sitä on tulossa tänäkin kesänä, päivä vain vaihtuu sunnuntai iltaan Göstan puistossa <3

Ruovedellekin muutama ilta suunnitteilla!


Lisänä tuli ihan jo alkumetreillä otettua myös Sup-lautoja muutamat yritykseen vuokralle ja niiden kanssa on tehty monenlaisia retkiä. Esimerkiksi täydenkuun suppailua kuun valossa ja hiljaisia yhteisiä retkiä vain luontoa ihaillen.

Tulevalle kesälle suunnitelmissa on perjantai deittejä <3 Pienille ryhmille esim lyhyt jooga ohjaus ja opastus suppailuun, jonka jälkeen voitte ystävien kanssa suppailla yhdessä. 2-5 henkilön ryhmiä. Tai vaikka vain suppailun ohjeistus, siinäkin rauhallisessa rytmissään pääsee myös luontoon syventymään uudella tavalla. Varsinkin kun paikka on rauhallinen!

Pysyhän kuulolla jos kiinnostut <3Vuodenajat ja luonto


Nyt ollaan kuitenkin vielä talvessa, ja vaikka moni kokeekin että voisi elää vain kesä ajassa. Niin itse koen että jokaiselle vuoden ajalle on tarpeensa ja hetkensä. Ja nautin jollain tapaa kaikista!


Nyt kun olen kävellyt jo tänä talvena paljon villasukilla, olen miettinyt miten pehmoista se onkaan lumen päällä köpötellä. Ihana tunne ollut jalkapohjissa! Kesällä tykkään kävellä myös paljon paljain jaloin, mutta se ei aina olekaan niin pehmoista, kuin juuri sataneen lumen päällä.


Kevät on ihan valtavan ihanaa kun valoa alkaa tulla ja vireystasot nousee. Kaikki herää eloon.


Kesällä taas nautitaan vihreydestä ja tietysti lämmöstä sekä aktiivisuudesta. Kokoontumisista ja kaikesta ulkoilmailusta. Tai silloin riipputellen matossa vaikka ihan ulkosallakin.


Ja vaikka syksy ja sen pimeys on ehkä vähiten lähinnä sydäntäni, niin sekin hetki tarvitaan ja se tuonee huomion taas voimien keräilyyn ja lepoon. Ruskan kauneudesta puhumattakaan!


Kaikelle on paikkansa ja luonto meillä Suomessa on valtavan upea, nautitaan siitä! Sen kaikissa hetkissä.


Toivon sinullekin lepohetkiä luonnon keskelle <3


Riikka56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page