top of page

Mitä käsitöiden tekeminen merkitsee sinulle?Ehkäpä sitä haluaa tuottaa jotakin kaunista ihan vain omin kätösin; muistaen ystävää, lastenlasta jne.

Sillä on ihan erilainen merkityskin, kun siihen on vuodattanut hieman hikeä ja joskus sydänvertakin, heh.


Minä huomaan että se on ollut itselleni eräänlaista meditaationkin muotoa. Yhdessä kohdin kun kudoin paljon, niin käyttäessäni erilaisia kuvioita ja värejä, huomasin miten kaikki turha ajattelu, hävisi mielestä. Olin vain siinä, niiden kutimien ja lankojen keskellä!


Se mitä käsityötä se mihinkin ajankohtaan itse tykästyn tekemään, saattaa vaihdella paljonkin! Ja se ehkä onkin se juttu, ei pääse kyllästymään. Eikä se tule liian automaatioksi. Välillä on tullut näpräiltyä pieniä makrame töitä, lähinnä suojelus siivet kulki matkassani jonkun aikaa. Ne taisivat samalla olla yksi surutyön vaihe, niiden mukana tulikin jaettua sitten suojelusta useaankin kotiin <3 Tullen aika lämmin ja hyvä olo ihan jokaisesta, ja myös heistä jolle niitä ajatuksissaan työsti!Ootkos sinä aina ollut käsityö ihminen tai onko se ollut oma juttusi laisin?


En tiedä onko se ihan niin, että siihen syntyy ,mutta on se kyllä itselläkin kauan matkassa kulkenut. Eri tavoin ja eri ajankohdin, mutta aina siihen huomaa jollain tapaa palaavansa.


Välillä hymyilyttää, kun äiti muistelee, miten ala-asteen käsityön opettaja oli kovasti sitä mieltä että Riikasta tulee vielä hyvä ompelija. Ja jotenkin sitä ylioppilaslakin jälkeen, siirtyikin ammattikoulun puolelle ja lähdin opiskelemaan Pukuompelijan perustutkintoa. Sen jälkeen vielä monimuoto opetuksena Tekstiili- ja vaatetusalan pukuompelijan perustutkinnon.

Tuli jopa tehtyä oma häämekko päättötyöksi <3

Vaan eipä siitä silloin työtä tullut itselleen tehtyä ja elämä vei mukanaan jälleen eteenpäin.Vaan miten se käsityöläisyys sitten itse asiassa löysi Riikan JoogaHetkeenBolsterithan oli se ensimmäinen varsinainen käsityö projekti kun aloitin! Jo harjoitus tunteja Yiniin pitäessä, halusin nuo bolsterit välttämättä mukaan ja opiskelijalla ei ollut oikein varaa niitä vielä hankkia.. Kunnes keksin että miksipä en tee niitä sitten itse ja säästä 😊

Ja näinhän sitä tehtiin. Selvitin mistä ne tehdään, millä ne täytetään jne.

Nehän ovat siis täysin omaa käsityötä! Tattari akanankuoret haen peräkärryllä myllyltä, putsaan ne omassa pihassa. Ompelen sisä- ja ulkopussit jne. Aika monta työvaihetta, joten niitä ei mitenkään nopsaan edes toteuteta. Mutta ne ovat olleet kovin pidettyjä, ja ne tulivat pian myös myyntiin yritykselleni. Näitä tehdään aina satsi kerrallaan, yleensä kesäisin jolloin koko projekti on helpompi akanoiden kannalta toteuttaa!


Poikkeusolo hetkissä, kun sali sulkeutui niin piti keksiä jotakin taas uutta. Ja olin itse kaipaillut sellaisia hyvin rentoja joogapöksyjä. Jotka ei kiristä, ei purista ja niissä pitää olla hyvin mukava olla! Silloin syntyi bambu trikoiset joogailu pöksyt. On muuten kuin iho ihoa vasten, niin miellyttävät! Tein niitä asiakkaiden tilauksesta, tilasin kankaat väri toivomusten mukaan jne. Eli tarpeesta toteutukseen tämäkin ja kaavoitinkin ne alusta asti itse.


Sitten on aina silloin tällöin tullut jotain pientä tehtyä ja askarreltua. On ne sitten lyhtyjä, sukkia, kortteja ja joitakin muitakin joogailuun liittyviä vaatteita.

Mutta nyt tänä keväänä on jotenkin erityisesti luovuus tahtonut näyttäytyä ja on tullut tehtyä pienen pientä erää joogailuvaatetta ja kaikkeahan näistä voi käyttää ihan missä ja milloin vain.

Jos haluat nähdä pientä Sneak Peakkiä, niin tässä yksi kuva tältä päivältä auringon paisteessa. Nämä vielä loppu hiomista vailla, niin eivät aivan vielä salilla myynnissä. Mutta pian <3 Ja kaikkia vain muutamat kappaleet, kaikkea ei edes mahdollista saada lisää.


Riikan JoogaHetken käsityön satoa


Kaikki tekemäni käsityöt, jotka yrityksellä olleet tai tulossa myyntiin löydät myös omalta FB sivustolta; facebook.com/search/top?q=riikan%20joogahetken%20käsityön%20satoa


Käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä!


Niitä löytyy kyllä pienesti myös nettisivuiltani ja verkkokaupastamme osa myös! holvi.com/shop/RiikanJoogaHetki


Kaikkiin tuotteisiini on myös löytänyt paikallisen JV-Design tekemä pieni vanerinen RiikanJoogaHetken logo.Tervetuloa joskus kurkkaamaan jos satut Huudeille <3

Käsityö on hivenen hukkuva luonnonvara nykyään, kun kaikkea tulee muualta halvemmallakin. Mutta sitten taas toisaalta, omat asiakkaani nauttivat myös siitä että saavat muutoksia kokoihin ja mittoihin, monesti väreihinkin omienkin toivomustensa mukaisesti. Ja vaikka pienet erät tietysti ovat kalliimpia tehdä ja tilailla, niin jokainen on sitäkin uniikimpi <3 <3Auringon säteisin fiiliksin

Riikka
50 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page